اتوماسیون صنعتی برق

راهنمای انتخاب موتور الکتریکی + محاسبه پارامترهای موثر (گشتاور، توان و ...)

هر موتور الکتریکی دوار از دو بخش متحرک و محرک تشکیل شده است.که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز می گویند. در یک موتور الکتریکی، روتور به علت گشتاور ناشی از نیرویی ایجاد شده توسط میدان مغناطیسی در استاتور، به حول محور خود می چرخد.

کار شما به چه میزان گشتاور شروع نیاز دارد؟ آیا جاذبه مانعی خواهد بود که باید مورد توجه قرار گیرد؟ آیا نیاز به گشتاور موتور در کل دوره کارکرد موتور متفاوت است؟ "بدترین حالت" میزان گشتاور موردنیاز برنامه شما چیست؟ پیش از نصب باید تمامی این سؤالات را در نظر بگیرید و اطلاعات میزان گشتاور الکتروموتور را با کار خود تطبیق دهید.

وجود اتصالی در مدار. با بررسی جعبه اتصالات، سیم ها و دوشاخه، از عدم وجود اتصال کوتاه اطمینان حاصل کنید.

در ادامه روش خواندن پلاک الکتروموتور را به صورت کامل بررسی کرده ایم:

هسته نرم، آهنی و فرومغناطیسی به گونه ای که در هنگام انرژی دادن با جریان، قطب های مغناطیسی تشکیل شود.

در بین موتورهای تک نمایش بیشتر فاز، موتور با راه انداز خازنی از بیشترین گشتاور راه انداز برخوردار است. این نوع از انواع موتورهای الکتریکی دارای قیمت مناسبی است.

 مقاومت در محیط های کثیف با گرد و غبار-دارای یک فن برای خنک کاری

از آنجا که میله‌های روتور رسانا هیچگونه تماس حرکتی در مکانیزم روتور ندارند‌(با قرار گرفتن در حلقه‌های انتهایی به طور دائمی اتصال کوتاه برقرار می‌کنند)‌، موتورهای قفس سنجابی به عنوان گزینه‌ای با دوام‌تر و با وزن کمتر برای نگهداری استفاده می‌شوند.

در مقایسه الکتروموتور تک فاز در مقابل الکتروموتور سه فاز، الکتروموتور های سه فاز کارآمدتر هستند؛ چرا که یک الکتروموتور سه فاز می تواند سه برابر تک فاز برق انتقال دهد، در حالی که فقط به یک سیم اضافی (یعنی به جای دو سیم، سه سیم) نیاز دارد. 

قیمت الکتروموتور به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید آن‌ها را با توجه به بودجه و نیاز خود در نظر بگیرید.

به همین دلیل است که الکتروموتور سه فاز در انتقال، تولید و توزیع برق در اکثر کشورهای جهان استفاده می شود.

انواع الکتروموتور ها معمولا بر اساس قانون القای فارادی و بر هم کنش میان میدان مغناطیسی موتور و سیم حامل جریان کار میکند.

بدون برنامه قبلی، بدون استدلال، بدون جانبداری، بدون شرح. بدون هیچگونه توضیح اضافی فقط در جریان ماجرا قرار بگیرید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *